Spännande effterrätt i adventstider. Härlig doft och smak av saffran och syrigt äpple.
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Lägg skrapet och vaniljstången i en kastrull.
- Tillsätt mellangrädde, saffran och socker.
Låt småkoka ca 10 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner vid.
- Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Ta bort vaniljstången från gräddkoket. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i den heta grädden. Låt dem smälta under omrörning.
- Häll upp pannacottan i fyra formar eller glas. Låt dem stå i kylen tills de stelnat (minst 4 timmar).
- Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs dem några minuter i smöret. Tillsätt, citronsaft och sirap, och låt det fräsa med några minuter. Fördela salsan över pannacottorna
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar