Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspannacotta med chokladtryffel

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En härlig smakkombination av saffran och choklad. Blir en vacker dessert i fina glas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, den urskrapade vaniljstången, fröna, saffran och socker i en kastrull. Låt det sjuda i några minuter. Stäng av plattan. Rör om ordentligt och låt det stå och dra i ca 10 minuter.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp bladen och krama ur dem. Smält gelatinet i den varma grädden. Sila av gräddblandningen.
  3. Häll upp pannacottan i fina portionsglas. Låt dem stelna i kylen någon timme.
  4. Hacka chokladen. Värm grädde och vaniljsocker i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt smöret och rör om.
  5. Häll gräddblandningen över chokladen i en bunke. Rör ihop allt till en jämn smet. Låt blandningen svalna, men inte stelna.
  6. Häll ett lager med chokladtryffel på saffranspannacottan. Ställ glasen kallt i ca 2 timmar. Garnera med kokosflarn och tranbär före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.