En härlig smakkombination av saffran och choklad.
Blir en vacker dessert i fina glas.
Instruktioner
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, den urskrapade vaniljstången, fröna, saffran och socker i en kastrull. Låt det sjuda i några minuter. Stäng av plattan. Rör om ordentligt och låt det stå och dra i ca 10 minuter.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp bladen och krama ur dem. Smält gelatinet i den varma grädden. Sila av gräddblandningen.
- Häll upp pannacottan i fina portionsglas. Låt dem stelna i kylen någon timme.
- Hacka chokladen. Värm grädde och vaniljsocker i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt smöret och rör om.
- Häll gräddblandningen över chokladen i en bunke. Rör ihop allt till en jämn smet. Låt blandningen svalna, men inte stelna.
- Häll ett lager med chokladtryffel på saffranspannacottan. Ställ glasen kallt i ca 2 timmar. Garnera med kokosflarn och tranbär före servering.
Publicerat den
5 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar