Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspannkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Äkta Gotländsk Saffranspannkaka! Mums!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt ris, smör och salt. Sjud gröten försiktigt under lock i ca 40 minuter eller tills riset känns mjukt. Rör om med jämna mellanrum så att gröten inte bränns vid. Låt gröten kallna. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smula eller stöt saffran i en mortel. Tillsätt saffran, russin, mandel, honung och kardemumma i gröten samt ett ägg i taget. Blanda alla ingredienser väl. Smörj en form med smör och bred ut smeten ett par cm tjockt. Baka pannkakan i ca 30 minuter i 200 grader och till den får en gyllenbrun läcker färg. Låt pannkakan svalna, servera med salmbärssylt eller björnbärssylt och vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • irko 20 december 2009

    Själv hoppar jag över honung, russin och kardemumma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.