Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspannkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En julig och supersmaskig efterrätt, som variation till gröten eller bara för att man älskar saffran!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka risgrynen i vattnet under lock på svag värme i 10 minuter. Rör ner mjölken och låt gröten koka tills grynen är mjuka, ca 20-30 minuter.
  2. Tillsätt salt, honung, saffran, kanel, kardemumma och ägg.
  3. Häll upp gröten i en smord ugnsfast form. Grädda i 200 grader i 30 minuter.
  4. Servera pannkakan något avsvalnad med sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.