Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspannkaka från Gotland

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En gammal gotländsk mattradition som numera mest ätes till fikat vid något festligt tillfälle!

Ingredienser

Instruktioner

Koka vatten, salt och risgryn 10 min. Tillsätt mjölk och margarin och rör om. Koka upp och låt svälla, på svag värme under lock, 30 - 40 min. Stöt saffran och socker. Blanda gröten med de uppvispade äggen, grädden, saffran, mandel och russin. Häll smeten i en smord vid form Grädda i 20 - 30 min på 200 grader. Pannkakan serveras ljummen med uppvispad grädde och, helst, salmbärssylt ( en gotländsk variant av björnbär som växer vilt i dikesrenar). Om det inte finns salmbärssylt rekommenderas björnbärssylt.Det går att "fuska" genom att använda färdig risgrynsgröt som finns att köpa i affären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.