Goda bullar som variation på de vanliga lussebullarna till jul.
Instruktioner
- Deg:
Rör ut jästen i mjölken och häll på mjölet. Rör ihop och jäs 15-20 min. Arbeta därefter i smör, socker, salt, saffran och resterande mjöl. Arbeta degen tills den släpper kanterna.
- Fyllning:
Smäl honung, smör och vaniljsocker. Riv mandelmassan grovt i en bunke, häll över smörblandningen och rör till en smidig massa.
Rör i kesella lite i taget till en slät kräm.
- Själp upp degen p+å bakbord och kavla till en rektangulär platta. Låt vila 5 min och kavla sedan ut degen så att den passar en ugsplåt. Markera med kniv ut 6 + 4 rutor.
- Låt degen jäsa ca 10 min. Pensla försiktigt med ägget.
- Tryck hål i mitten av varje ruta med skaftet av en kniv. Låt jäsa ytterligare 10 min.
- Spritsa fyllningen i hålen och strö på pärlsocker. Grädda rutorna mitt i ugnen på 225° i 20 min. Dela rutorna efter gräddningen.
Publicerat den
19 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar