Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransrutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Hittade det här i Metro, verkar lättbakat (har ej provat)! Tyvärr är det ingen storlek på ugnsformen angiven, men troligen är det en långpanna som gäller....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en ugnsspanna.
  3. Skålla (koka någon minut) mandeln. Skölj lätt i kallt vatten och tryck sedan ut mandeln ur skalet med fingrarna. Hacka och blanda med pärlsocker.
  4. Blanda gräddfil, vatten, ägg och saffran i en stor bunke.
  5. Blanda i en annan bunke vetemjöl, socker och bakpulver. Skär margarinet i mindre bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en smuldeg. Blanda ner russin.
  6. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll över i långpannan. Strö över mandelsockret.
  7. Grädda 40 minuter i ugn till vacker färg och tills ytan spruckit upp lite grann.
  8. Ta ut och låt svalna något.
  9. Skär i rutor ca 5x6 cm.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gillab 3 augusti 2008

    HEJ Jag har provat att baka den. men jag tror att man ska ha en liten långpanna. min var så tun. sen står det ej om den ska grädas i mitten eller långtner den var också god. mvh gilla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.