God mjuk kaka som du bakar i långpannan.
Instruktioner
- ugn: 175 gr
- Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver, saffran och vaniljsocker, Rör ner det i äggsmeten omväxlande med mjölken. Rör till sist ner det avsvalnde matfettet. Rör till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad långpanna, ca 25x35 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min eller tills kakan har fin färg och känns torr.
Låt kakan vila några min innan den stjälps upp och får kallna. Smält matfettet till glasyren och rör ner florsockret och ev lite vatten. Rör till en jämn smet. Krossa daimen. Bred glasyren över hela kakan och strö över daimhacket. Skär kakan i bitar.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar