- Serverar: 24 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En väldigt god variant på Lussebullar (Lätt)
Instruktioner
- smula jästen i en bunke medans du smälter smöret
Häll mjölken i smöret och se till att det är fingervarmt.
Häll det sedan till jästen och blanda tills jästen löst upp sig.
- Blanda sedan i saffran, socker, salt och slutligen mjölet (häll inte i allt mjöl på en gång)
- Häll i en långpanna, skär rutor och låt det jäsa i 30 min
Pensla sedan med ägggula och låt det jäsa i 30 minuter till.
Tryck en grop med en mjölas tumme och fyll med ostkräm (för djupt hål så kan krämen sjunka igenom)
Strö på pärlsocker och grädda i 200 grader i 12-15 min
Publicerat den
1 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
de här e ju vanliga philadelphiabullar men med lite saffran i men goda e dom iaf ;) ett gott tipps e å riva ner mandelmassa i ost smeten de gör alltid jag mmmm... mums =)
Du milde, vilka goda "bullrutor"! Ska ärligt säga att jag var mycket skeptisk till ett recept där man inte behöver knåda som en tok, men nu kastar jag mina andra recept på "luftiga & saftiga" saffransbullar. Förstår av förra inlägget att det är ett ganska vanligt recept, men jag har aldrig hört om philadelfiabullar innan. Fyllningen är ju gudomlig, hade aldrig trott på att ost i vetedeg kunde bli så perfekt. Tur man är nyfiken - annars hade jag missat nåt bra ;-) Tack snälla för ett underbart recept / Ciina
Stort tack för ett superbra recept! Så enkelt, så gott! Min mor tog helt sonika med sig min utskrift av receptet hem, så bra var det!! :)
Å så goda. Va tvungen att smaka fast jag inte äter vanligt mjöl. Men jag kommer att göra dem mindre nästa gång, tyckte de blev alldeles för stora. Ska servera dem på julafton. Betyget blir en femma från mig. Lena.