Saftiga saffransbitar med kanelfras och rivet apelsinskal på toppen. Godbitarna har en rykande åtgång och är enkla att baka!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Rör ut saffranet i filmjölken och tillsätt det i smeten. Vänd ner bakpulver och mjöl i smeten och rör om.
- Smörj och bröa en långpanna, ca 20x30 cm. Häll smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta sedan ut den utan att stänga av ugnen.
- Rör ihop smör, socker, mjöl och kanel till en smulig massa och strö det över kakan. Grädda kakan i ytterligare 10-15 minuter. Låt den svalna i formen.
- Strö rivet apelsinskal över kakan och skär den i rutor med en vass kniv.
Publicerat den
18 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar