Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransrutor med kanelfras och apelsinrasp

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Saftiga saffransbitar med kanelfras och rivet apelsinskal på toppen. Godbitarna har en rykande åtgång och är enkla att baka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Rör ut saffranet i filmjölken och tillsätt det i smeten. Vänd ner bakpulver och mjöl i smeten och rör om.
  3. Smörj och bröa en långpanna, ca 20x30 cm. Häll smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta sedan ut den utan att stänga av ugnen.
  4. Rör ihop smör, socker, mjöl och kanel till en smulig massa och strö det över kakan. Grädda kakan i ytterligare 10-15 minuter. Låt den svalna i formen.
  5. Strö rivet apelsinskal över kakan och skär den i rutor med en vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.