Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransscones med fikonmarmelad

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Perfekt både till adventsfrukosten, brunchen och till julfirandet. De varma sconesen är jättegoda med smör och den hemputtrande fikonmarmeladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fikonmarmelad: Skär fikonen i mindre bitar. Lägg i en kastrull och häll på portvinet. Lägg i lagerblad och stjärnanis. Koka upp och sjud ca 5 minuter. Tillsätt sockret och rör om. Koka upp och sjud tills marmeladen börjar bli fast i konsistensen, 5-10 minuter (den tjocknar när den kallnar också). Ta bort stjärnanisen, som kan göra marmeladen besk om den får ligga kvar för länge. Fyll upp i en väl rengjord burk och sätt på lock. Låt svalna. Förvaras i kylen.
  2. Saffransscones: Sätt ugnen på 190 grader.
  3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Lös upp saffranet i mjölken. Tillsätt gräddfil, smör och saffransmjölk i bunken. Blanda allt med en elvisp. Tillsätt tranbär och nötter.
  4. Platta ut degen tills den är ca 2 cm tjock på ett mjölat bakbord. Stansa ut rundlar med en ring eller med ett upp- och nedvänt glas. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera sconesen varma med smör och fikonmarmeladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.