Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranssemifreddo

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Halvfrusen glass med saffranssmak blir extra god med färsk frukt på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda saffran 1 msk socker och konjak i en liten skål. Låt stå minst 10 minuter. Vispa grädden och ställ i kyl.
  2. Vispa äggulor med 2 msk socker riktigt fluffigt. Vispa äggvitorna till ett fast skum, vispa in socker till en slät marängsmet.
  3. Blanda saffransblandningen med den vispade äggulan. Riv i skal från 1 apelsin. Vänd in grädden med en slickepott och avsluta med att vända in äggvitan.
  4. Fyll i glas och frys minst 2 timmar. Om glassen fryser längre bör den tas fram ca 20 minuter innan servering för att tina.
  5. Toppa semifreddon med tärnad ananas, granatäppelkärnor och apelsinfiléer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.