Nu äntligen kan man få äta semla till advent. Annorlunda och spännande goding.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37° och blanda denna med de övriga ingredienserna.
- Blanda till en elastisk deg och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Dela degen i 20 bitar och rulla runda. Sätt av på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
- Baka i 200 grader ca 10-12minuter och låt svalna.
- Skär av ett lock på bullen.
- Blanda vatten och mandelmassa till spritsbar konsistens.
Spritsa fyllningen i den avsvalnade bullarna.
- Vispa grädden. Pudra över lite kanel och blanda försiktigt.. Spritsa eller klicka ut kanelgrädden. Lägg på locket. Pudra lite kanel över semlan
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Ska det inte vara 0,5 g saffran inte 15g.
Hej.. I receptet står det 1 påse saffran (1,5 g) men när jag kollar andra sidor så står det att en påse är 0,5 g precis som du skriver. Så tack för att du upptäckte det. Har ändrat i receptet nu..
Dom blev supergoda, de tyckte iallafall dom jag bjöd! (: Fast jag skippade kanelen dock :p
Hej! Tack för ett gott recept på saffranssemlor. De var omtyckta.