Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranssemla med mandelfyllning

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nu äntligen kan man få äta semla till advent. Annorlunda och spännande goding.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37° och blanda denna med de övriga ingredienserna.
  2. Blanda till en elastisk deg och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Dela degen i 20 bitar och rulla runda. Sätt av på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  3. Baka i 200 grader ca 10-12minuter och låt svalna.
  4. Skär av ett lock på bullen.
  5. Blanda vatten och mandelmassa till spritsbar konsistens. Spritsa fyllningen i den avsvalnade bullarna.
  6. Vispa grädden. Pudra över lite kanel och blanda försiktigt.. Spritsa eller klicka ut kanelgrädden. Lägg på locket. Pudra lite kanel över semlan

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • intill 25 november 2008

    Hej! Ska det inte vara 0,5 g saffran inte 15g.

  • Lolan 25 november 2008

    Hej.. I receptet står det 1 påse saffran (1,5 g) men när jag kollar andra sidor så står det att en påse är 0,5 g precis som du skriver. Så tack för att du upptäckte det. Har ändrat i receptet nu..

  • XxAMANDAxX 30 november 2008

    Dom blev supergoda, de tyckte iallafall dom jag bjöd! (: Fast jag skippade kanelen dock :p

  • intill 2 december 2008

    Hej! Tack för ett gott recept på saffranssemlor. De var omtyckta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.