Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranssemlor med lingongrädde

 
Skriv ut

Ska prova dessa

Ingredienser

Instruktioner

Blanda degen enligt receptet och tillsätt 0,5 g saffran. Baka ut och forma bullar i lagom storlek för semlor Pensla bullarna med uppvispat ägg innan de gräddas i ugnen enligt recptet. Låt bullarna svalna! Skär av ett lock och ta ut innanmätet i bullarna och blanda det med mandelmassan. tillsätt lite mjölk tills massan får en följsam konsistens. Fyll bullarna med massan. Vispa grädden ganska hårt och tillsätt försiktigt lingonsylten. Fördela lingonsylten på bullarna och lägg på locken. Strax innan serveringen ssikta över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.