Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransskorpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Små delikatesskorpor som håller länge om de förvaras fuktfritt i en burk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst, stöt saffran med en sockerbit och blanda i äggsmeten. Rör i smöret. Blanda mjöl med bakpulver och blanda med äggsmeten. Grovhacka chokladen och blanda i.
  2. Rulla ut till långa korvar och platta till dem lite (ca 1 1/2 cm i diameter, lika långa som plåtens långsida), placera på bakplåtspapper och grädda i ugn 200 grader tills de får lite färg (10-15 minuter).
  3. Ta ut och skär omgående i sneda bitar. När alla plåtar är färdigbakade, stäng av ugnen men ställ tillbaka skorporna i ugnen för rostning. Låt stå till ugnen kallnat.
  4. På sommaren gör jag samma skorpor men utan saffran och choklad. Då penslar jag dem med vatten och strör på kanel och strösocker innan gräddning. De är också jättegoda!
  5. Ibland tillsätter jag istället kardemumma i smeten, vilket också är gott. Vill man göra det riktigt lätt för sig (och det vill man ju ofta) byter man ut smöret mot flytande margarin, det går lika bra.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • suzanneb 3 december 2008

    Jätte goda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.