Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransskorpor

(2 kommentarer)  
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

När jag bakar dessa så blir det dubbel sats, en till mig och en till grannarna.leila

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda med saffran. Vispa äggen med sockret. Blanda mjöl och bakpulver. Häll smör/saffran blandningen i äggsmeten. Rör sen ner dom torra ingredienserna och blanda väl. Forma till 3 längder,lägg på plåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 min.Tag ut och skär i sneda ganska stora bitar, lägg tillbaka på plåten och torka i10 min. i ugnen,stäng av ugnen och låt plåten stå tills ugnen svalnat.
  2. Mycket goda

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Aloe 9 december 2008

    Jättegoda skorpor och riktigt snabba o lätta att göra. Själv så brukar jag ha grovhackade hasselnötter istället för mandel.

  • strimma21 17 november 2010

    Jag älskar dessa safftansskorpor. Bakar hellre skorpor än lussekatter som ändå bara blir kvar i frysen till långt efter jul! Fint att ge bort i trevlig burk, när man ska på glöggfest till exempel:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.