Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransskorpor

 
  • Serverar: 120 portioner
Skriv ut

Goda skorpor med saffran och honung till jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt saffran med lite strösocker.
  2. Smält smör med honung, socker och saffran. Tag från värmen och häll i mjölken (degvätskan ska vara 37°). Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av saffransmjölken, slå sedan på resten. Blanda i mjölet lite i taget och knåda i minst 10 minuter (gärna i matberedare). Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Forma degen till 60 små bullar och lägg på plåtar. Grädda i ugn ca 10 min eller tills de är gyllenbruna. Ta ut, låt svalna en aning och dela sedan bullarna med kniv eller gaffel.
  5. Baka av bullhalvorna tills insidan också blivit gyllenbruna. Sänk ugnsvärmen till 100°. Torka skorporna i ugnen i ca 2 timmar tills de är riktigt torra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.