Goda skorpor med saffran och honung till jul!
Instruktioner
- Stöt saffran med lite strösocker.
- Smält smör med honung, socker och saffran.
Tag från värmen och häll i mjölken (degvätskan ska vara 37°). Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av saffransmjölken, slå sedan på resten.
Blanda i mjölet lite i taget och knåda i minst 10 minuter (gärna i matberedare). Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225°.
- Forma degen till 60 små bullar och lägg på plåtar.
Grädda i ugn ca 10 min eller tills de är gyllenbruna.
Ta ut, låt svalna en aning och dela sedan bullarna med kniv eller gaffel.
- Baka av bullhalvorna tills insidan också blivit gyllenbruna. Sänk ugnsvärmen till 100°.
Torka skorporna i ugnen i ca 2 timmar tills de är riktigt torra.
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar