Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

saffransskorpor

(21 kommentarer)  
saffransskorpor saffransskorpor
  • Serverar: 55 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mumsigt goda ,lättbakade, till julfikat,glöggen. När det inte är jul byter jag ut saffran och har i cacao/vitchoklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1* Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör,rör i saffran och låt svalna. Grovhacka mandeln. 2*Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt det smälta smöret med saffran och mandeln. 3*Blanda samman mjöl,russin,bakpulver. Tillsätt denna blandning lite i taget så att det blir deg. 4*Rulla ut degen i 3 längder ungefär lika långa som plåten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. 5*Ta ut plåten och skär genast längderna i smala(ca 1 cm) sneda bitar. Vänd skorperna och rosta dem med snitt ytan uppåt i 175 grader i ca 5 minuter.Vänd och rosta andra sidan 5 minuter. 6*Stäng sedan av ugnen och låt skorperna torka ytterligare i eftervärmen. Ha ungsluckan lite på glänt, exempelvis med en träslev emellan.
  2. Ät och njut.

Liknande recept

Kommentarer (21)

  • divinita 4 december 2007

    Bakade dina saffransskorpor! Åt inte själv (tråkig diet) men alla som smakade var jätte nöjda. Pojkvännen reste sig TRE gånger och smög bort till plåten. Ska baka dem på "beställning" i helgen till adventsfika! Lätta och baka var dem med!

  • Forsen 9 december 2007

    Har bakat dessa idag och dom blev kanongoda, spröda och knapriga. Eftersom jag inte gillar russin tog jag lite mera nötter istället, gott! Till och med min man som inte gillar saffran tog flera stycken........ Det lär nog bli en bakning till av dessa innan jul skulle jag tro.

  • LillaJa 16 december 2007

    Lättbakade och supergoda ! Är betyget på dessa skorpor. Sen jag tog det från "epi", har jag redan hunnit med att baka dom fyra gånger (både med och utan russin, sista gången med pekanötter konstigt ?? ..dessa bara försvinner.

  • guardianlinda 6 april 2008

    Hur mkt kakao har du i? Vad tror du om kardemumma, 2 tsk kanske?/Kram

  • marika3 5 juli 2008

    Jättegoda skorpor och dessutom lättbakade. Tycker dock att det räcker med den mindre mängden saffran.

  • Thunnan 13 september 2008

    Dom här var jätte goda, snart dags för en ny omgång =)

  • GrodanOchLillebror 24 november 2008

    Gud så goda, tur att jag gjorde dubbel sats=) Lättbakade var dom oxå. Jag undrar bara hur du förvara dom och hur länge dom håller sig?

  • PinkLadie 27 november 2008

    Nu har jag provat att följa ditt recept oxå. Smaken är bra, men jag gillade inte konsistensen... Det var mycket kladdigare att forma tre längder + vill ha dem mera knapriga. Mitt tips: låt bli att vispa ihop socker och ägg...

  • liem 8 december 2008

    Helt underbara, dom gör jag fler gånger

  • maggstrom 21 december 2008

    Kanongoda skorpor. Ska göra en till omgång med saffran och prova med kakao och vitchoklad senare.

  • Littlechef 25 juli 2009

    Mm Mycket bra recept, familjen gillade dom verkligen. Passar perfekt till fikat till och med till glass en varm dag. Tack för ditt recept : ) Titta gärna på mina recept om du ser nå gott som dina smaklökar tros gilla ^^ En stark 4 iallafall :)

  • gunson 4 december 2009

    Verkligen mycket goda, uppskattade av hela familjen. Använde dinkelmjöl (siktat) och de blev perfekta.

  • jesserlis 12 december 2009

    Tack för ett enkelt och jättegott recept. Jag har gjort skorporna flera gånger och jag tpg med på jobbet, alla ville ha receptet. Fem stjärnor

  • lexa 17 december 2009

    Tack för receptet Jättegoda ska göra med kardemmuma oxå

  • kiwso 26 december 2009

    Yammi!! Perfekt resultat på första provbaket. Utsökta till glöggmys!

  • LillaC 13 december 2010

    Porösa men ändå höll dom ihop bra. Riktigt goda. Blir att testa dom till glöggen ikväll. Jag glömde dom i ugnen efter att jag stängt av den. Plockade ut dom ett dygn efter att jag stängt av ugnen. Nästa försöka blir att skippa saffran och tillsätta Västerbottensost. :) God Jul!

  • vejbyelle 1 december 2011

    Jag skriver aldrig kommentarer på recept för jag glömmer ofta bort det =) Men dettta recept är bland det bästa jag har bakat!! TACK för det underbara recepet. Undrar hur många gånger jag kommer behöva baka dessa före julafton ?!?!?! =D

  • Kimberlyn 9 december 2011

    Första och enda gången jag gjorde saffransskorpor gjorde jag fel. De blev för stora och mjuka. De var sjukt goda. Mamma försötrde dem sen genom att rosta dem i ungen för att vi skulle bjuda skorporna till främmande. Jag kommer att göra dem på precis samma sätt denna gång! små saffransbröd!:)

  • maxxess 13 december 2011

    Bakade dessa efter Leilas recept som är nära nog identiskt, nu till jul hade hon i skalet från två apelsiner vilket är mums. Vad kan man säga annat än: underbara skorpor! Svårt att sluta småäta dem och det kommer från en som egentligen inte är direkt förtjust i kakor. Rekommenderas!

  • majlin_79 15 december 2011

    Supergoda skorpor & ett måste till jul! Jag brukar byta ut mandel & russin och ist hacka i hasselnötter, något jag kan rekomendera! Kul att kunna variera lite.. =)

  • lekmanhansen 10 december 2012

    Ojojoj vad goda! O jättelätt att göra! Kommer bli ett måste varje jul. Hellre det än lussekatter!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.