- Serverar: 55 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mumsigt goda ,lättbakade, till julfikat,glöggen. När det inte är jul byter jag ut saffran och har i cacao/vitchoklad.
Instruktioner
- 1* Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör,rör i saffran och låt svalna. Grovhacka mandeln.
2*Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt det smälta smöret med saffran och mandeln.
3*Blanda samman mjöl,russin,bakpulver. Tillsätt denna blandning lite i taget så att det blir deg.
4*Rulla ut degen i 3 längder ungefär lika långa som plåten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
5*Ta ut plåten och skär genast längderna i smala(ca 1 cm) sneda bitar. Vänd skorperna och rosta dem med snitt ytan uppåt i 175 grader i ca 5 minuter.Vänd och rosta andra sidan 5 minuter.
6*Stäng sedan av ugnen och låt skorperna torka ytterligare i eftervärmen. Ha ungsluckan lite på glänt, exempelvis med en träslev emellan.
- Ät och njut.
Publicerat den
20 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bakade dina saffransskorpor! Åt inte själv (tråkig diet) men alla som smakade var jätte nöjda. Pojkvännen reste sig TRE gånger och smög bort till plåten. Ska baka dem på "beställning" i helgen till adventsfika! Lätta och baka var dem med!
Har bakat dessa idag och dom blev kanongoda, spröda och knapriga. Eftersom jag inte gillar russin tog jag lite mera nötter istället, gott! Till och med min man som inte gillar saffran tog flera stycken........ Det lär nog bli en bakning till av dessa innan jul skulle jag tro.
Lättbakade och supergoda ! Är betyget på dessa skorpor. Sen jag tog det från "epi", har jag redan hunnit med att baka dom fyra gånger (både med och utan russin, sista gången med pekanötter konstigt ?? ..dessa bara försvinner.
Hur mkt kakao har du i? Vad tror du om kardemumma, 2 tsk kanske?/Kram
Jättegoda skorpor och dessutom lättbakade. Tycker dock att det räcker med den mindre mängden saffran.
Dom här var jätte goda, snart dags för en ny omgång =)
Gud så goda, tur att jag gjorde dubbel sats=) Lättbakade var dom oxå. Jag undrar bara hur du förvara dom och hur länge dom håller sig?
Nu har jag provat att följa ditt recept oxå. Smaken är bra, men jag gillade inte konsistensen... Det var mycket kladdigare att forma tre längder + vill ha dem mera knapriga. Mitt tips: låt bli att vispa ihop socker och ägg...
Helt underbara, dom gör jag fler gånger
Kanongoda skorpor. Ska göra en till omgång med saffran och prova med kakao och vitchoklad senare.
Mm Mycket bra recept, familjen gillade dom verkligen. Passar perfekt till fikat till och med till glass en varm dag. Tack för ditt recept : ) Titta gärna på mina recept om du ser nå gott som dina smaklökar tros gilla ^^ En stark 4 iallafall :)
Verkligen mycket goda, uppskattade av hela familjen. Använde dinkelmjöl (siktat) och de blev perfekta.
Tack för ett enkelt och jättegott recept. Jag har gjort skorporna flera gånger och jag tpg med på jobbet, alla ville ha receptet. Fem stjärnor
Tack för receptet Jättegoda ska göra med kardemmuma oxå
Yammi!! Perfekt resultat på första provbaket. Utsökta till glöggmys!
Porösa men ändå höll dom ihop bra. Riktigt goda. Blir att testa dom till glöggen ikväll. Jag glömde dom i ugnen efter att jag stängt av den. Plockade ut dom ett dygn efter att jag stängt av ugnen. Nästa försöka blir att skippa saffran och tillsätta Västerbottensost. :) God Jul!
Jag skriver aldrig kommentarer på recept för jag glömmer ofta bort det =) Men dettta recept är bland det bästa jag har bakat!! TACK för det underbara recepet. Undrar hur många gånger jag kommer behöva baka dessa före julafton ?!?!?! =D
Första och enda gången jag gjorde saffransskorpor gjorde jag fel. De blev för stora och mjuka. De var sjukt goda. Mamma försötrde dem sen genom att rosta dem i ungen för att vi skulle bjuda skorporna till främmande. Jag kommer att göra dem på precis samma sätt denna gång! små saffransbröd!:)
Bakade dessa efter Leilas recept som är nära nog identiskt, nu till jul hade hon i skalet från två apelsiner vilket är mums. Vad kan man säga annat än: underbara skorpor! Svårt att sluta småäta dem och det kommer från en som egentligen inte är direkt förtjust i kakor. Rekommenderas!
Supergoda skorpor & ett måste till jul! Jag brukar byta ut mandel & russin och ist hacka i hasselnötter, något jag kan rekomendera! Kul att kunna variera lite.. =)
Ojojoj vad goda! O jättelätt att göra! Kommer bli ett måste varje jul. Hellre det än lussekatter!