- Serverar: 80 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ljuvliga skorpor som smakar jul. Gott att doppa samt till glöggen.
Instruktioner
- Mal en tredjedel av mandeln fint och resten hackas grovt.
- Blanda mandel, ägg, socker, saffran och salt. Tillsätt 4 dl mjöl blandat med bakpulver. Blanda i chokladen.
- Gör en deg och dela den i 8 bitar. Rulla ut bitarna till smala rullar (ca 2 cm tjocka) och lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Pensla rullarna med äggvitan.
- Grädda längderna i 180 grader ca 20 minuter.
- Skär upp längderna i sneda bitar och lägg tillbaka dem på plåten och torka skorporna i 100 grader ca 40 minuter.
- Låt svalna och lägg i en glasburk med tätslutande lock.
Publicerat den
10 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar