- Serverar: 35-50 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Supergoda, saftiga, fluffiga och smakrika.
Instruktioner
- Mortla saffran med lite socker, häll därefter över spriten och låt stå i 30 min för att få ut maximal saffranssmak. Värm mjölken i en kastrull tillsammans med saffranssockret till 37 grader. Häll över mjölken i en bunke och smula ner jästen. Rör sedan ner smör, socker, salt och ägget. Tillsätt vetemjöl lite i taget tills degen går att arbeta ihop, Knåda ordentligt eller kör i matberedare i 15 min. Låt degen jäsa i 1 ½ timme.
- Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en stor rektangel eller två mindre. Rör ihop smör och socker till en smidig massa. Bred ut med slickepott över halva rektangeln. Riv mandelmassa och vit choklad och strö ovanpå, men spara en del av den vita chokladen till dekoration. Vik ihop rektangeln och skär remsor av degen och gör snurror eller ’knyt knutar’ och lägg i bakformar. Pensla med uppvispar ägg och strö mandelflarn över hälften av bullarna och låt jäsa i 30 minuter.
- Grädda i 8-10 minuter, ta ut och strö över den sparade rivna chokladen med en gång över bullar utan mandelflarn. Låt svalna.
Publicerat den
25 november 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
10 gram saffran? Det lät lite mycket...
Tack bubba80, ska naturligtvis vara 1 g, ändrar på en gång! Önskar dig en fin 1:a Advent!