Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranssoppa med fisk och skaldjur..

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

god. lätt att göra, mättande

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salt och peppar efter behag A Ta fram fisken och låt den ½ tina. B Skala grönsakerna och grovhacka vitlök och lök, slanta morötterna, strimla fänkålen och stek dem i olivolja till de börja mjukna. C ta bort skaftet och tråden i sockerärtorna och skiva dem snett i stora bitar, skala räkorna, strimla purjon och ställ åt sidan. D Blanda saffran och tomatpuré och häll i stekpannan med grönsakerna, låt fräsa någon minut. E Tillsätt passerade tomater, buljong eller fond, ev vin, vatten, apelsinkonc, lagerblad, ev chili, salt och peppar efter behag och låt sjuda ca 30 min. F Skär den ½ tinade fisken i stora bitar och lägg ner dem i grytan och låt sjuda i 5-10 minuter till fisken är nästan färdig.
  2. G Tillsätt sockerärter, strimlad purjolök, örter, låt sjuda 2 min. (längre tid ger sega räkor!) Servera soppan med ett gott bröd och ost, bubbelvatten med citron i eller ett mousserande vin Törley (finns på systemet, ca 50 kr) Vin och chili har jag skrivit ev på eftersom alla inte vill ha dem i maten. Vill du bara ha skaldjur och inte fisken så öka på med räkor och ta krabba och musslor istället för fisken. Lycka till..

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.