Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranssoppa med grönsaker och kräftor

 
Skriv ut

Det här receptet experimenterades en gång fram av min kompis Elin och mig i vårt lilla studentkök. Då var soppan, som skulle ha blivit en gryta, helt vegetarisk. Med tiden har vissa ingredienser lagts till och andra försvunnit. För en veganvariant, uteslut kräftorna och byt ut crème fraîche mot kokosmjölk eller havregrädde. (Har nu ändrat måttangivelsen för kräftstjärtarna.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, ansa och skiva grönsakerna. Separera broccolin i små buketter, hacka eller skiva de hårda bitarna. Hacka vitlöken.
  2. Fräs vitlök, saffran och sambal oelek i en gryta. (För starkare smak, pressa vitlöken istället för att hacka den.)
  3. Tillsätt grönsaksbuljong, fänkål, morot, potatis och stammen av broccolin. Häll på vatten så att det täcker grönsakerna. Låt koka tills det är nästan mjukt. Tillsätt mer vatten vid behov. Rör i crème fraîche. Tillsätt broccolibuketterna och tomaterna, halverade och koka en stund tills broccolin är mjuk.
  4. Tillsätt kräftorna strax innan serveringen, eller låt dem vara i en skål vid sidan av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.