Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranstryffel

 
Skriv ut

Gillar man saffran är denna tryffel en given succé på gottebordet till jul.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp grädde, honung och saffran. Slå det över den hackade vita chokladen. Tillsätt sedan smöret (och sist konjaken). Rör tryffeln slät. Låt stelna i kylskåp och klicka sedan, med hjälp av en matsked, ut 10-grams bitar som rullas runda. Blanda mandel, florsocker och vatten och lägg dem på en plåt. Rosta i 200° tills de fått en gyllenbrun färg. Låt kallna. Smält vita blockchokladen. Rulla tryffeln i den avsvalnade chokladen och sedan i mandeln. Låt dem sedan kallna ordentligt i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.