Tryffel:
Koka upp grädde, honung och saffran. Slå det över den hackade vita chokladen. Tillsätt sedan smöret och sist cognacen. Rör tryffeln slät. Låt stelna i kylskåp och klicka sedan ut med hjälp av en matsked, ca 10 g bitar, som rullas runda.
Sockerrostad mandel:
Blanda alla ingredienserna och bred sedan ut på en plåt. Rosta i 200° tills de nått en gyllenbrun färg. Låt kallna.
Garnering:
Smält chokladen. Rulla tryffelkulorna i den avsvalnade chokladen och sedan i mandeln. Låt dem sedan kallna ordentligt i kylskåp.
Oj, det lät spännande! Blev genast sugen på att testa...
Umalo19 november 2011
Är helt underbart goda....men smeten stelnar inte. Istället för att kämpa i onödan: pensla ischokladformar med smält vit choklad - låt stelna i kylskåp, tryck sedan ner tryffelmassan i formarna och garnera med mandeln eller cocos.
Oj, det lät spännande! Blev genast sugen på att testa...
Är helt underbart goda....men smeten stelnar inte. Istället för att kämpa i onödan: pensla ischokladformar med smält vit choklad - låt stelna i kylskåp, tryck sedan ner tryffelmassan i formarna och garnera med mandeln eller cocos.