Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranstryffel med vit choklad

(2 kommentarer)  
Saffranstryffel med vit choklad Saffranstryffel med vit choklad
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Tryffel av mörk choklad. Doppade i saffransgrädde med vit choklad Mums.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund.
  2. Hacka den mörka chokladen fint. Värm upp saffransgrädden igen och häll den över den hackade chokladen, 1/3 i taget. När blandningen är slät och jämn, tillsätt det rumsvama smöret.
  3. Ställ tryffeln i kylskåp så att den blir så fast att man kan rulla små kulor av den.
  4. Gör 30 kulor och låt dem vila.
  5. Smält den vita chokladen försiktigt (lämplig temperatur är 29-30 grader) och doppa sedan kulorna i den.
  6. Låt dem stelna och doppa en gång till. Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel. På så sätt får pralinen den "taggiga" ytan.
  7. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nataliep 26 november 2009

    Oh vad GOTT det här låter!! Ska definitivt provas :)

  • samtr0n 23 december 2010

    Oj oj riktigt gott, kommer härmed att finnas i min godisskål till jul!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.