Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saft i saftmaja

(5 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkelt att göra saft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyll upp vatten till nivåstrecket i den understa bunken. Varva bär och socker i den översta bunken. Ångkoka, det tar för bär 3/4-1 timme, för frukt 1-1 1/2 timme.
  2. Tillsätt 1 kryddmått atamon per liter färdig saft i den mellersta bunken. (se instruktioner på atamon-flaskan) Töm upp den färdiga saften på väl rengjorda flaskor. (Skölj ur flaskorna med atamon, se atamon-flaskan) Lycka till!!.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • ingegerdb 18 augusti 2008

    Har precis tappat ur 3.5 l jättegod äppeldricka gjord på ditt recept i safmaja.

  • kossan 25 juli 2009

    Har precis gjort 3 liter röda vinbärssaft. Kanonbra recept. Tackar så mycket och ha en skön sommar. Högsta poäng får du av mig

  • Kladdkakan95 2 augusti 2010

    jag gjorde hallonsaft, och av bärmoset som var kvar tillsatte jag lite mer hallon så blev det sylt! =)

  • Elisabet62 2 augusti 2010

    Det var ju smart. Blev det bra att göra så? Jag som precis har hällt ut all svartvinbärsmos efter mitt saftkok idag ;-(

  • rutsynnove 25 september 2012

    Kan bär mm vara frysta när man stoppar det i saftmajan??? BRÅDIS för svar. (Tyvärr har jag inte beskrivningen till saftmajan kvar och behöver därför Din hjälp. (röda, svarta vinbär,

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.