Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig apelsinkaka med chokladglasyr

 
Skriv ut

Apelsin och choklad är en klassisk smakkombination och här kommer de verkligen till sin rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en liten långpanna, 17*26 cm, med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en gryta. Rör i sockret, äggen, vaniljsockret, det rivna apelsinskalet och saften och sist vetemjölet.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i 30minuter. Låt kakan svalna i formen.
  5. Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull.
  6. Ta kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i grädden under omrörning.
  7. Lossa kakan och häll över glasyren. Dekorera eventuellt med socker pärlor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.