Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig banankaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här kakan ska jag alla gånger prova! Det låter jättegott med banan och lime.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker och rör ner det i ägg-och sockerblandningen. Tillsätt matfett, mjölk, limesaft och rivet limeskal. Tag bort 1/3 av smeten och blanda i kakaopulvret. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform, ca 1½ liter. Skär bananerna i skivor. Häll ett lager ljus smet i formen och klicka i lite mörk smet. Varva smet med skivade bananer. Det är viktigt att smeten täcker bananskivorna. Grädda kakan ca 50 minuter. Vänd upp den på galler och låt svalna.
  2. Servera banankakan med lättvispad grädde, smaksatt med lite riven ingefära.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PetraHelena 28 februari 2009

    50 min i ugnen räcker inte till. Jag hade den inne ännu 3x5 min och då var den ändå lite kladdig i mitten...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.