Den här kakan ska jag alla gånger prova! Det låter jättegott med banan och lime.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker och rör ner det i ägg-och sockerblandningen. Tillsätt matfett, mjölk, limesaft och rivet limeskal. Tag bort 1/3 av smeten och blanda i kakaopulvret.
Smörj och bröa en avlång sockerkaksform, ca 1½ liter.
Skär bananerna i skivor.
Häll ett lager ljus smet i formen och klicka i lite mörk smet. Varva smet med skivade bananer. Det är viktigt att smeten täcker bananskivorna.
Grädda kakan ca 50 minuter. Vänd upp den på galler och låt svalna.
- Servera banankakan med lättvispad grädde, smaksatt med lite riven ingefära.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
50 min i ugnen räcker inte till. Jag hade den inne ännu 3x5 min och då var den ändå lite kladdig i mitten...