Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig citron- och kvargkaka

 
Skriv ut

Keso och citronsaft gör denna kaka härligt saftigt och den passar tillsammans med lemoncurdgrädde utmärkt till såväl fikastunder som dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kvarg, smält smör, citronskal och saft.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Vänd ner det i äggsmeten.
  4. Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter och strö den med kokos.
  5. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp upp och pudra över florsocker. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.