Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig citronkaka med kardemumma

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kokos, citron och kardemumma blir en härlig kombination i denna saftiga kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor.
  2. Blanda först ihop de torra ingredienserna i en bunke. Knäck äggen och häll på mjölken. Tillsätt skal och saft av citron. Lägg i smöret och vispa ihop till en tjock smet på låg hastighet med elvisp.
  3. Bred ut smeten i formen. Baka mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna lite i formen innan kakan stjälps upp. Pudra över rikligt med florsocker och servera med färska hallon och ev grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annicagn 3 april 2012

    Kakan stabbig. Ta ett ägg till och hälften av mjölet, ev mer justeringar. Anki Manki

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.