Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig fruktkaka med sultanrussin, russin och tranbär

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är en lätt version av en klassisk favorit som är utmärkt god att avnjuta när som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Spraya en djup kakform, ca 20 cm i diameter, med olja. Lägg 1 dl socker och 1 dl vatten i en kastrull och koka upp under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Lägg margarinet i en mixer tillsammans med resten av sockret och mixa till en porös smet.
  3. Blanda mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt hälften av mjölblandningen och 2 ägg till margarinsmeten och mixa väl. Tillsätt resten av mjölet och de sista 2 äggen på samma sätt. Tillsätt sockerlagen och vaniljpulvret och mixa väl. Häll över smeten i en skål och vänd ner den torkade frukten.
  4. Skeda upp smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda cirka en timme tills gyllene. Låt svalna i formen cirka 20 minuter och låt sedan svalna helt på ett galler. Skär kakan i skivor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.