Det här är en lätt version av en klassisk favorit som är utmärkt god att avnjuta när som helst.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Spraya en djup kakform, ca 20 cm i diameter, med olja. Lägg 1 dl socker och 1 dl vatten i en kastrull och koka upp under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Lägg margarinet i en mixer tillsammans med resten av sockret och mixa till en porös smet.
- Blanda mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt hälften av mjölblandningen och 2 ägg till margarinsmeten och mixa väl. Tillsätt resten av mjölet och de sista 2 äggen på samma sätt. Tillsätt sockerlagen och vaniljpulvret och mixa väl. Häll över smeten i en skål och vänd ner den torkade frukten.
- Skeda upp smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda cirka en timme tills gyllene. Låt svalna i formen cirka 20 minuter och låt sedan svalna helt på ett galler. Skär kakan i skivor och servera.
Publicerat den
12 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar