Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig grönsakspaj

 
Skriv ut

Ett vegetariskt pajalternativ som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp smör, vatten och salt i en kastrull. När det kokar tillsätts allt mjöl på en gång. Rör om kraftigt tills degen lossnar från kastrullkanterna. Låt svalna. Vispa ned äggen, ett i gången med elvisp. Bred ut degen i en pajform (Ø 24 cm).
  2. Hacka löken, skär champinjonerna, strimla paprikan och squashen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna. Låt stå och badda utan lock några minuter. Krydda med körvel/timjan, svartpeppar och salt. Rör ned färskosten och låt svalna i 10 minuter. Tillsätt äggen och rör om ordentligt.
  3. Häll fyllningen i pajbotten. Skär tomaterna i skivor och rada dem överst. Strö över riven ost och grädda på nedre falsen i 200 grader, 30-35 minuter.
  4. Servera gärna med grekisk sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.