Ett vegetariskt pajalternativ som smälter i munnen.
Instruktioner
- Koka upp smör, vatten och salt i en kastrull. När det kokar tillsätts allt mjöl på en gång. Rör om kraftigt tills degen lossnar från kastrullkanterna. Låt svalna. Vispa ned äggen, ett i gången med elvisp. Bred ut degen i en pajform (Ø 24 cm).
- Hacka löken, skär champinjonerna, strimla paprikan och squashen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna. Låt stå och badda utan lock några minuter. Krydda med körvel/timjan, svartpeppar och salt. Rör ned färskosten och låt svalna i 10 minuter. Tillsätt äggen och rör om ordentligt.
- Häll fyllningen i pajbotten. Skär tomaterna i skivor och rada dem överst. Strö över riven ost och grädda på nedre falsen i 200 grader, 30-35 minuter.
- Servera gärna med grekisk sallad.
Publicerat den
5 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar