Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig julkalkon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Varför inte bryta den svenska traditionen med skinka och sill och göra som i England och USA - bjuda på en saftig kalkon istället?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kalkonen. Klipp eller skär upp den i ryggen. Salta, peppra och strö rosmarin på fågeln.
  2. Lägg kalkonen med bröstet uppåt i en långpanna. Fågeln ska fläkas utåt så att bröstet ligger plant. Stek fågeln i 175 grader i ca 45 minuter.
  3. Skala och skär äpplena i stora klyftor. Blanda äpplen, katrinplommon och aprikoser med citronskal. Lägg blandningen i långpannan under fågeln. Fortsätt stekningen i ytterligare 45 minuter. När köttsaften är klar och lårbenet går att vrida av så är kalkonen färdig.
  4. Skär upp fågeln i portionsbitar. Servera med fruktblandningen samt gelé och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.