Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig julskinka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-12 portioner
Skriv ut

Jag har tidigare lämnat ett recept på en alternativ kälaknöl. Här kommer ett recept på en saftig julskinka som "bakas" på samma vis. Har du en färsk rimmad skinka så frys först in den något dygn. Ett tips då du skall tillreda den, ställ in skinkan i ugnen på kvällen före du går och lägger dig så är den förhoppningsvis färdig nästa morgon.

Ingredienser

Instruktioner

Tag skinkan ur frysen och lägg den på ett stort ungsfolie ark med svålen uppåt. Någon extra kryddning är inte nödvändig men jag brukar låta några hela vitpepperkorn och hälften så många kryddpepperkorn få följa med i foliepaketet. Linda sedan försiktigt in skinkan i foliet så att öppningen hamnar uppåt. Tag sedan ett lika stort folie ark till och linda in på samma vis en gång till så att inte köttvätskan kan läcka ut. Ställ sedan in i 100 gradig ugn på ett galler. Efter c:a 4-5 timmar brukar det gå att sticka in köttermometern i skinkan. Låt den sedan stå till dess att innertempraturen är 75-77 grader, vilket tar 10-16 timmar beroende på skinkans storlek. Då skinkan är färdig så ställ "paketet" över en gryta och veckla upp folien. Stick sedan hål i botten på paketet så att skinkspadet rinner ner i grytan. Lossa sedan svålen och grilljera. Spadet kan spädas och användas till dopp i grytan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Birgitta-7 11 december 2009

    Hej. Detta måste jag prova, för det varkar så enkelt......så någon "smakkommentar" kan jag inte ge än, men det ser spännande och bra ut. //Birgitta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.