Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig kanelbullesockerkaka

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Läcker marmorerad sockerkaka med smak av kanelbullar! Tips! Om du har en sockerkaka som stått ett tag och blivit lite torr, stek den några minuter i stekpanna eller lägg skivorna på grillen och servera med frukt/bär och en klick grädde eller vaniljglass. Snabbt gjort och du har en supergod efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Blanda kanel och socker. Strö över 1/3 av blandningen i formen. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.