Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig köttfärslimpa

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Saftig och god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 minuter.
  2. Lägg färsen i en bunke, blanda ner salt och peppar.
  3. Stek löken i olja så den blir mjuk ca 5 minuter.
  4. Rör ner ströbrödsblaningen, lök, riven morot, ägg och 1 msk senap i köttfärsen blanda väl.
  5. Lägg över köttfärsen i en ugnssäker form och forma den till en längd.
  6. Bred resten av senapen över färsen.
  7. Stek färsen i 175 grader ca 50 min
  8. Ta ut färsen ur ugnen och låt den vila ca 5 min.
  9. Servera med kokt potatis, morötter, broccoli och gräddsås smaksatt med senap

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • kaisabarkman 1 februari 2008

    Bara en undran om 2 1/2 dl mjölk till 1 dl ströbröd korrekt? Jag gjorde så, som per recept. Smeten väldigt lös, tillsatte extra ströbröd. Gjorde 2, fryser en, är i ugn nu, luktar gott! Får se vad barnen säger, sätter betyg senare. Första mat lagat från denna site.

  • trampolin 7 februari 2008

    .9Jag har gjort enligt ditt recept och det blev jättegott tyckte jag

  • _Linnea 13 februari 2008

    supersmaskigt!

  • matnjutaren 13 maj 2008

    Tack för receptet! :D Kommer att laga det inom kort. Kan berätta då vad vi tyckte om det. *L*

  • ylwa 7 januari 2010

    Tack för receptet. Gjorde detta till middag idag. Den va jätte god, alla åt och va nöjda. Det värsta va bara det att gubben sa att den va lite godare än min som jag alltid gör, men va gör det, det är ju kul att pröva andras recept.... så en klar 5 här alltså.

  • vastersia 10 mars 2010

    God och saftig, en av de bättre jag gjort.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.