- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Har alltid ätit denna kålpudding och den är så himla god.
Tänk på att alltid blötlägga lergrytan 15 min före användning och ställ alltid in i grytan i en kall ugn
Instruktioner
- Blanda samman vätskan med ströbröd, låt svälla ca 10 min.
Lägg sedan i köttfärs och ägg och blanda ihop, krydda med salt och peppar.
- Hacka vitkålen i små bitar. Lägg ¾ av kålen i botten av lergrytan. Lägg ut köttfärsen som ett lager över och på med resten av kålen.
- Ringla över lite sirap och klicka över lite smör. På med locket och in nedre delen av en kall ugn.
- Sätt ugnen på 225 grader och låt grytan stå ca 1 ½ tim. Ta sedan av locket och ställ in i ugnen igen så kålen får lite färg.
- Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Publicerat den
24 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God smak men på tok för hård kål! Borde förstekas i lite smör innan den hamnar i grytan. Lät den till o med stå 2 timmar men det hjälpte inte:(
okej va kontigt, för mig blir det älltid mjukt. Kanske förtora kålbitar eller för lite smör :)
Jättegod kålpudding!! Jag stekte kålen lite först men mest för att jag tillagade kålpuddingen i min Ultra Pro från Tupperware. Jättesaftig och god blev den!! Jag lyxade till det och tog 1 dl grädde och ½ dl vatten ;)