Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig rödbetskaka med glasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kanelkryddade rödbetsrutor är en höjdare till kaffet. Dessutom blir den saftig av den krossade ananasen. Glasyren är rosa pga att man blandar några droppar rödbetssaft i när man gör den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker i en bunke. Tillsätt matolja.
  2. Blanda i en annan bunke mjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker, salt och muskot. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda ner rödbetor och ananas.
  3. Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda kakan i ca 50 minuter. Låt svalna helt.
  4. Rör ihop glasyren, färga den med rödbetssaft och bre ut över den kalla kakan. Skär i rutor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.