Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig sockerkaka med mandel och citron

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Denna underbara sockerkaka är fylld med både mandel och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj russinen i hett vatten. Torka av dem lätt med hushållspapper och strö över lite mjöl. Blanda mjöl och bakpulver. Smörj formen med matfett och täck kanterna med ströbröd.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda matfettet med socker, salt och citronskal och rör om tills blandningen är porös. Blanda ner äggen, ett i taget. Blanda sedan ner mjölblandningen, youghurt, russin och mandel var för sig. Blanda väl efter varje ingrediens.
  3. Häll smeten i formen. Ställ in kakan i ugnen och grädda i cirka en timma. Prova om kakan är färdig.
  4. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna lätt. Stjälp upp kakan på ett galler och låt den svalna helt. Sikta över florsocker precis före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.