Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig söndagsstek

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God söndagsstek med mustig sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Välj en så stor gryta att både kött och buljong får plats. Häll coca-cola, lättöl, soja, kryddor och köttbuljongen i grytan. Skala och klyfta löken. Lägg ner den i grytan. Låt allt koka upp. Lägg ner köttet i buljongen och låt det sjuda under lock ca 35 minuter. Stick in en kött-termometer i köttets tjockaste del. Sjud under lock i ytterligare ca 30-35 minuter eller tills termometern visar 75°. Ta grytan från värmen men låt köttet ligga kvar ca 20 minuter.
  2. Sila skyn och häll ner den i en kastrull. Rör samman mjöl och grädde till en slät redning. Vispa ner redningen i skyn och låt såsen koka ca 3 minuter. Smaka av. Servera med ex. hasselbackspotatis.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • annica_johansson 30 augusti 2009

    Låter mycket gott. Tror du att man kan koka den i ugnen,typ som man kan göra med skinka eller blir inte bra kanske. Mvh Annica Sov gott

  • ylwa 29 juni 2010

    Gjorde detta på Midsommardagen, helt fantastiskt gott, underbar sås blev det av skyn. En klar 5 blir det, skulle sätta mer om det gick. Kan verkligen rekomendera alla att testa detta recept. Tack för ett recept jag kommer att göra många, många gånger.

  • 7201 13 september 2010

    Kanonrecept.....blir nästan som en porterstek.... Jag tillsatte 2 krossade vitlöksklyftor också. Måste testas....

  • stunberg 14 november 2010

    FANTASTISK sås, jag tillsatte lite av min hemgjorda glögg oxå och det blev en härligt rund smak. Tyckte dock att köttet blev lite torrt, hade fransyska. Men gott-helt klart!

  • Daaanyy 14 september 2011

    Ska testa denna på söndag. Ska man inte vända steken under tiden den tillagas? Eller är det meningen att skyn ska täcka steken? Hjälp en förvirrad ung pappa :P

  • Josses 25 september 2011

    Gjorde denna stek idag på en bit bogstek av nöt jag hittade frysen. Gott var det men aningen stark sås, det var mycket av den som hann koka bort men lite extra grädde, vatten och en dutt crem fraiche så var det suvve. Hade pressad potatis och kantarellstuvning till också.

  • kronan67 17 mars 2013

    Mycket gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.