Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig vaniljkaka i långpanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dela kakan i två bottnar som dränks med mjölkblandningen. Lägg samman bottnarna, den med nöthackat skall vara överst

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Smörj och bröa en långpanna, 20 x 30 cm. Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt det heta vattnet. Häll smeten i formen och strö på nöthacket. Grädda mitt i ugnen i 200° i 35-40 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
  3. Blanda matfett och mjölk till fyllningen i en kastrull och koka kraftigt i 2 minuter. Tillsätt vaniljsockret.
  4. Dela kakan i två bottnar som dränks in med mjölkblandningen. Lägg samman bottnarna, den med nöthacket skall vara överst. Vid festligare tillfällen kan kakan serveras med lättvispad grädde och färska bär.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kernil 12 augusti 2010

    En supergod och lättbakad kaka som jag kommer att göra flera gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.