Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig vinbärskaka

 
Skriv ut

Samma visa varje år. Två ton bär plockade, men vad gör man med dem? Det här är ett av årets många nya recept, mitt i bärsäsongen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper med bottnen i en springform. Smörj och bröa formen.
  2. Rör rumsvarmt matfett, olja, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner mjölken samt mjölet blandat med bakpulver.
  3. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten.
  4. Vänd ner vinbären i smeten.
  5. Häll ut smeten i formen jämnt fördelat över hela bottnen så inte alla russin samlas i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Prova med sticka för att se när kakan är klar.
  6. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.