Bra muffins som aldrig blir torra. Receptet tillkom i all hast när vi fick fikagäster som helst inte ska äta så söta saker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en plåt och lägg ut 12 muffinsformar av amerikans modell (de stora) annars ca 20 vanliga muffinsformar.
- Skala och klyfta äpplena, sikta över socker samt kanel över klyftorna.
Vispa ägg och socker fluffigt, riv potatisen fint och blanda i. Klicka i den vispade grädden och rör runt så det löser sig. Smält smöret, låt svalna en stund.
Ta fram en plastpåse, lägg i alla torrvaror och skaka om väl.
- Klipp hål i påsen och häll ner mjölet i en fin stråle ned i bunken. Vispa med elvisp under tiden. Avsluta med att hälla i det avsvalnade smöret och slutligen vattnet.
- Fyll muffinsformarna nästan upp till kanten. Strössla sedan över lite av farinsockret samt lite av kanelen. Grädda ca 20-25 minuter i nedre delen av ugnen beroende på hur din ugn är, behövs inte vara nederst.
Låt muffinsen svalna.
- Vispa grädden hårt (du kan ha i lite kanel i grädden om du vill) spritsa sedan ut lite vispgrädde på toppen av muffinsen före servering.
Publicerat den
29 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar