Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga avokadobullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Tänk vad man kan göra med frukter man inte brukar baka med. Dessa fina bullar blir otroligt saftiga och mjuka tack vare avokadon! Och håller sig dessutom saftiga länge! Bakat på torrjäst men man kan givetvis använda färsk jäst också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda torrjästen med hälften av lantbrödsmjölet och de olika fröna i en bunke. Värm mjölken till ca 40 grader och rör ihop med mjölblandningen.
  2. Mixa avokado, olivolja och honung till en jämn kräm. Blanda ner i smeten.
  3. Tillsätt resten av mjölet lite i taget tills degen går ihop. Den får gärna vara lite småkletig fortfarande. Stjälp upp på bakbord och knåda in flingsaltet. Knåda degen riktigt ordentligt innan jäsningen. Lägg tillbaka degen i bunken och låt jäsa under lock eller bakduk i 60 minuter.
  4. Stjälp upp degen på bakbordet igen och knåda den lite lätt. Dela den i 16 lika stora bitar. Rulla varje bit till en bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg över en bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader under tiden så att den hinner bli ordentligt varm inför gräddningen.
  5. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen under ca 8 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.