Saftiga kokosflingor i fyllningen ger verkligt läckra bullar.
Instruktioner
- Ugn 250°
- Smula ner jästen i en bunke.
- Smält smöret på svag värme, tillsätt mjölken och låt degspadet bli 37°.
- Häll degspadet i bunken, rör ut jästen, tillsätt salt, socker och drygt hälften av vetemjölet. Arbeta sedan degen i maskinen 4 min efter för hand 7-8 min. Tillsätt under tiden resten av vetemjölet.
- Låt degen jäsa under bakduk 20-30 min.
- Rör samman smör, kokosflingor och socker till fyllningen och placera ut papper eller aluminiumformarna på två plåtar.
- Klicka ner degen i formarna (använd mjölad sked och mjölad hand). Gör en grop i varje bulle med mjölad tumme och lägg i en liten kokossmet.
- Lägg bullarna jäsa på varm plats ca 20 min (utan bakdukk eller plastfolie över).
- Grädda i 250° ungsvärme ca 8 min till gubrun färg. Låt bullarna kallna på galler utan bakduk.
Servera dem gärna nygräddade och fortfarande lite ljumma.
Publicerat den
18 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar