Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga bullar med kokosflingor

 
Skriv ut

Saftiga kokosflingor i fyllningen ger verkligt läckra bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250°
  2. Smula ner jästen i en bunke.
  3. Smält smöret på svag värme, tillsätt mjölken och låt degspadet bli 37°.
  4. Häll degspadet i bunken, rör ut jästen, tillsätt salt, socker och drygt hälften av vetemjölet. Arbeta sedan degen i maskinen 4 min efter för hand 7-8 min. Tillsätt under tiden resten av vetemjölet.
  5. Låt degen jäsa under bakduk 20-30 min.
  6. Rör samman smör, kokosflingor och socker till fyllningen och placera ut papper eller aluminiumformarna på två plåtar.
  7. Klicka ner degen i formarna (använd mjölad sked och mjölad hand). Gör en grop i varje bulle med mjölad tumme och lägg i en liten kokossmet.
  8. Lägg bullarna jäsa på varm plats ca 20 min (utan bakdukk eller plastfolie över).
  9. Grädda i 250° ungsvärme ca 8 min till gubrun färg. Låt bullarna kallna på galler utan bakduk. Servera dem gärna nygräddade och fortfarande lite ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.