Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga chokladmuffins, glutenfria

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lite saftigare och lite godare muffins som kräver att man har glutenfri mjölmix hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Kör smöret i mikron så det blir riktigt mjukt utan att smälta helt .
  3. Rör ihop smör och socker så det blir luftigt. Tillsätt ägget och vispa igen. Häll i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör om. Häll i mjölken och rör om.
  4. Häll smeten i tolv muffinsformar. Grädda i ugnen i 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Nathalie83 22 mars 2009

    Gjorde dessa utan kako och istället blandade jag ner krossad blockchoklad. Himmelskt gott! Både sambon, kamraterna och mina elever älskade dem så nu är det en hel skolklass som sitter hemma och bakar dessa muffins. Glutenallergikern i klassen var överlycklig, hon hade aldrig smakat så goda muffins :) Tack!

  • kasamark 11 november 2009

    jättegoda!!

  • MillaB 31 maj 2010

    De blev jättegoda, jag bytte ut kakaon till blåbärssylt och de blev som sagt jättegoda. tack för receptet XD

  • sofia27 11 november 2010

    måste testa detta till kalaset,kommer dock byta ut kakaon mot ahlgrens bilar=)

  • marialorentzon 1 februari 2011

    Blev ca 20 stycken så jag antar att jag gjorde dem lite mindre än receptet. Jag tog kakao och de blev kanske lite torra. Ska testa blockchoklad nästa gång och tror det blir lite saftigare. Annars de godaste glutenfria jag ätit.

  • Duttur 21 februari 2011

    Mycket goda, gjorde helt enligt receptet, men bara 6 st, så de blev stora och lite kladdiga, mycket gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.