Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga limpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Bröd med farin, rågkross, linfrö och russin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rågkrosset med 2 dl av vattnet. Blanda i margarinet, salt och det resterande vattnet. Rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt sen hela vattenblandningen.
  2. Blanda i farin, ägg, russin, linfrö och rågmjöl. Slutligen rågsikten och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt den sen jäsa ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen och dela i 6 delar. Forma varje del till en limpa och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa igen ca 30 minuter. Grädda i 175 grader ca 30 minuter.
  4. Låt kallna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bommel 16 september 2014

    Ett mycket gott och lättbakat bröd som barna tyckte om, så det var inte sista gången det hamnar i ugnen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.