- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Bröd med farin, rågkross, linfrö och russin.
Instruktioner
- Koka upp rågkrosset med 2 dl av vattnet. Blanda i margarinet, salt och det resterande vattnet. Rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt sen hela vattenblandningen.
- Blanda i farin, ägg, russin, linfrö och rågmjöl. Slutligen rågsikten och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt den sen jäsa ca 30 minuter.
- Ta upp degen och dela i 6 delar. Forma varje del till en limpa och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa igen ca 30 minuter. Grädda i 175 grader ca 30 minuter.
- Låt kallna under bakduk.
Publicerat den
13 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett mycket gott och lättbakat bröd som barna tyckte om, så det var inte sista gången det hamnar i ugnen!