Jag har snott receptet rakt av ur ICA´s tidning Buffé och jag kan bara hålla med! Själv har jag alltid inlagd saffran i kylen och lägger alltid russinen i blöt innan, men jag har ju missat hela grejen med att INTE värma vätskan till fingervarmt! Då ingredienserna ska vara rumsvarma tog fram dom innan jag gick och la mig och så bakade vi på förmiddagen. Eller tar du fram dom på morgonen om du ska baka på eftermiddagen. :) Hur blev då resultatet? Jo det blev så in i *pip* bra och jag är super nöjd!!! Jag och min syster dotter skoja till det lite när vi bakade i dag som synes av bilen, vi kavla ut degen så den var ca 1½ cm tjock och sen använde vi oss utav pepparkaks formar. Skippa saffran, så har du en super grunddeg till andra goda bullar! Citat ur tidningen Buffé. "Efter ett tjugotal lussebak och flera blinda smaktester i Buffés provkök kan vi nu presentera receptet på den bästa lussebullen" “Saffransbullar ska vara mjuka, luftiga och sprida en härlig doft av saffran. Det är hur enkelt som helst att baka sådana bullar – följ bara det här receptet som är noga provbakat så kommer du att lyckas!”
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Tänkte bara på att de står nog fel i receptet, 50g saffran är väldigt dyrt ;) men 0,5 per påse är nog meningen att de ska stå :)
Oj, ja det gör det absolut, TACK för att du såg det!!! :)