Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga lussekatter

(10 kommentarer)  
Skriv ut

Hittade receptet i någon folder för flera år sedan. De blir väldigt saftiga och goda!

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till till fingervärme, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om tills den är upplöst. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbete degen tills den är blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt ca. 30 min. Arbeta degen på mjölat bakbord och forma till 35 lussekatter eller 4 bröd. Lägg på smorda eller bakplåtsklädda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 225 grader för lussekatter och 200 för bröd. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. för lussekatter och 15-20 min för bröd.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • JessicaJenniferPap 1 december 2007

    ska testa detta recept! <3

  • katarina2235 29 oktober 2008

    samma recept som jag använder! supergoda!

  • MalinF 26 november 2008

    De här lussebullarna är bäst:)

  • MalinF 26 november 2008

    De här lussekatterna är bäst:)

  • Micke72 10 december 2008

    Tack.. Har tappat bort mitt recept på de här enorm goda lussekatterna men nu har jag det igen tack vare dig, min ängel :)

  • cigariha 8 mars 2009

    där jag bor går det inte att köpa kesella. Vad kan man andvända istället?

  • Sushi 8 mars 2009

    Kesella är Arlas namn på produkten kvarg. Kanske det finns där du bor?

  • Helvina 20 december 2009

    Detta recept använder jag mig alltid av också. Men för några år sedan fick jag tipset att tillsätta ett ägg i smeten också, och det gör jag sedan dess. Mina blir suveräna! :) Inte för att de INTE blir det utan ägget också, kanske, men värt att testa för er andra tycker jag.

  • TittiBe 10 december 2010

    Jättebra recept. Jag ökade sockermängden något men det är ju en smaksak.

  • missbengtsson 9 december 2012

    Ett tips är att inte smälta smöret innan utan bara ha det rumsvarmt och "klämma" i det. Det gör vetedegar saftigare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.