Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga Lussekatter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Penslas med ägg och beströs med pärlsocker.

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarinet, slå i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör i socker och salt. Tillsätt saffran och degspadet,blanda tills jästen har löst sig. Tillsätt ägg och mjöl blandat med bakpulvret. Knåda in russin om så önskas. Låt jäsa ca 10 minuter. Baka ut lussekatter och tryck fast lite russin. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Låt bullarna jäsa på bakpapperskädda plåtar i ca 45 minuter. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • babyreiko 14 december 2012

    mycket goda tackar för recept :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.